Tiesitkö, että Pälkäneellä on oma valokuituverkko? Kyllä vain – se valmistui vuonna 2020 ja käytännössä verkko kattaa koko kunnan! Pälkäneellä etätyöt onnistuvat! Myös kaikille Kostianvirran kylän tonteille saa kuidun kohtuuhintaan.

Mikä valokuitu?

Valokuitu on teknisesti sanottuna hiuksenhieno lasista vedetty kuitu, jota pitkin tietoa siirretään laservalon avulla. Valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava - eli sen kautta kulkeva netti nopea ja varma.

Valokuitu mahdollistaa sähköisten palvelujen käytön tänään ja huomenna. Etäisyys tai yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen. Valokuidun päässä on hyvä tehdä etätöitä tai etäopiskella, pelata tai striimata sarjoja sekä elokuvia ilman katkoksia tai hidasteluja vaikka ihan jokainen naapuri haluaisi juuri samaan aikaan katsoa elokuvaa suoratoistona.

Ajattele vaikka tätä: äiti tekee etätöitä, isä on verkkoluennolla opiskelemassa ja lapset pelaavat kukin koneellaan netissä – kaikki yhdellä liittymällä. Valokuidun päässä ei tarvitse kysellä, että kuka siellä netis on, kun kaistaa riittää kaikille!

Myös älykoti, etävalvonta tai yrityksen kotitoimisto hyötyvät nopeasta, luotettavasta ja tasalaatuisesta valokuituyhteydestä. Kuitu mahdollistaa jopa 1000 Mbit/sekunnissa sekä verkkoon että verkosta kotiin päin.

Kuituverkko on rakennettu palvelemaan seuraavat 30-50 vuotta, joten se mahdollistaa myös tulevaisuuden palveluiden käyttämisen – vaikka emme vielä edes tietäisi, mitä ne ovat.

Tutustu Pälkäneen valokuituun tarkemmin osoitteessa www.palkaneenvalokuitu.fi!