Pälkäne on kaunis ja vireä kunta Pirkanmaan maalaismaisemassa. Pälkäneeltä löytyy monipuolisia mahdollisuuksia asumiseen niin keskustan tuntumassa kuin maaseudun sylissä sijaitsevissa kylissä. Pälkäneen kylät ovat elinvoimaisia ja eläviä. Alueella vallitsee hyväksyvä kulttuuri, joka kuvastuu kylien idearikkaissa hankkeissa.

Luonnonhelmassa olevista harrastusmahdollisuuksista ei Pälkäneellä ole pulaa. Syrjänharjun ulkoilualue, Laipanmaan retkeilyalue, Onkkaalan rantareitti sekä Pyykkisaaren rantareitti ja lintutorni ovat vasta osa ulkoilumahdollisuuksista kauniissa kunnassamme. Lapsiperheille Pälkäne tarjoaa laadukasta ja maanläheistä varhaiskasvatusta, jossa lapsilla on hyvä olla. Perusopetuksen yksiköt ovat juuri sopivan kokoisia taatakseen turvallisen ja laadukkaan oppimisympäristön.

Rautajärvi – Pälkäneen itäinen keskus

Rautajärven torppakylä -hanke on yksi mielenkiintoisista kylävetoisista hankkeista Pälkäneellä. Torppakylän Pentintorppa valmistui keväällä 2022. Se on kerännyt paljon mielenkiintoa. Hirsitalosta haaveilevalle löytyy vapaita tontteja Torppakylän alueelta.

Luopioinen – Luova ja kaunis

Luopioisten kirkonkylä sijaitsee kahden järven välisellä luonnon kauniilla kannaksella. Luopioisissa on hyvät peruspalvelut sekä esimerkiksi liikuntahalli ja Mikkolan navetan tapahtumakeskus. Kunnalla myynnissä olevat tontit sijaitsevat Kukkiajärven ympäröimällä Rajalanniemellä sekä Mikkolanlahden alueella. Lisäksi Luopioisista löytyy minitalotontteja Viherkostialan alueelta.

Aitoon kylä – Ihanan Aitoo!

Aitoon kylätaajama on Pälkäneen kyläkeskuksesta kymmenisen kilometriä itään päin. Aitoo tunnetaan Kirkastusjuhlista sekä paikallisesta Anssin Kauppa -kyläkaupasta. Edulliset ja viihtyisät tontit löytyvät Häylärinteestä ja Pukkivuoresta.

Kostianvirran kylä – tilavat omakotitalotontit palveluiden äärellä

Pälkäneen Kostianvirran kylään muodostuu maaseutumaisemissa mukava ja turvallinen alue lähelle kuntakeskuksen monipuolisia palveluita. Kostianvirran kylässä saa rakentaa mieleisensä talon, sillä kaava mahdollistaa monipuolisen rakentamisen. Yhtenäisen rakennustavan muodostamiseksi määrätään useimmiten vain harjan suunta. Kaavaan on merkitty myös useita viheralueita. Suunnittelun perusteena on tehdä Kostianvirran kylästä viihtyisä ja luonnonmukainen asuinalue. Kostianvirran kylästä löytyy myös trendikkäille minitaloille varattu alue. Kostianvirran kylän tontit myydään kampanjahintaan 30.6.2022 asti -50 %, lisäksi ostaja saa valokuituliittymän veloituksetta.

Ihana koti Pälkäneeltä

Pälkäneellä ei tarvitse sijainnista tinkiä ja tonttiin pääsee kiinni edullisesti. Pälkäne on hyvin saavutettavissa lähimmistä kaupungeista Tampereelta 30 minuuttia, Hämeenlinnasta 35 minuuttia eikä Helsinkiinkään aikaa kulu kuin 1h 45 minuuttia. Etätyöt mahdollistuvat joustavasti koko kunnan kattavalla Pälkäneen Valokuitu Oy:n liittymällä. Hienot vesistöt, ainutlaatuinen luonto, monipuoliset liikuntamahdollisuudet, Sappeen laskettelukeskuksen läheisyys ja lähiruoan keskittymä ovat vasta alku perusteluille, miksi Pälkäne on unelma kohde kodille. Pälkäneen kunta haluaa edesauttaa kuntalaisten onnellisuutta ja panostaa hyvinvointiin, elinvoimaan ja kestävään kehitykseen. Yritysmyönteistä ilmapiiriä kuvaa kunnan kokoon nähden runsas yrityskanta.

Tonttipäivä Kostianvirran kylässä

Pälkäneen kunta järjestää tonttipäivän Ihana Pälkäne -tapahtuman yhteydessä. Tonttipäivä järjestetään Kostianvirran kylässä Roholantiellä 28.5.2022 klo 12–15. Tonteista löytyy lisätietoja osoitteesta www.kotipälkäneeltä.fi. Tervetuloa tonttipäivään ja Pälkäneelle!

Tämä teksti on julkaistu alunperin Ihana Pälkäne -lehdessä 17.5.2022 ja sen on kirjoittanut Pälkäneen kunnan elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä.